sreda, 1. april 2009

Še ena EKO Mobitelova zadevščina

Par objav nazaj sem pisala o tem, kako lahko prinesete starega mobilca v katerikoli Mobitelov center in dobite v zameno nagrado (mislim, da trenutno v zameno delijo majice).

Mobitel in Planet 9 sta se pa po ta novem pridružili kampaniji »Energija si, bodi učinkovit« oz. njeni akciji »Izračunaj svoj CO2 odtis«, s čimer želijo pri ljudeh spodbuditi skrb za okolje. Akcijo so podprli s promoviranjem na www.siol.net, www.planet.si ter na mobilnem portalu Planet. Kampanjo spodbuja mreža družbene koristnosti Sinergija, ki predstavlja neinstitucionalizirano obliko sodelovanja tistih pravnih oseb, ki želijo s svojim ravnanjem prispevati k ohranjanju okolja.

CO2 namreč predstavlja največji delež toplogrednih plinov. Vsak posameznik lahko pri svojih vsakodnevnih aktivnostih (poraba elektrike, ogrevanja) z malenkostmi prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.
Če bi prav vsak posameznik vsaj nekoliko prispeval, bi uživali v drugačnem okolju…na žalost pa temu ni tako. Je pa lepo vedet, da »eko« mišljenje podpirajo tudi kakšna večja podjetja:)

Poglejte si na http://www.mobitel.si/splosno/za-medije/sporocila/2009/03/27032009.aspx

2 komentarji:

Mema pravi ...

Bravo!! Tole pa podpiram!!

Mema pravi ...

Sonja, a veš, da imajo še zmeri akcijo do 31.5., da kdor prinese odsluženi telefon dobi dodatnih 100 točk povezanosti in majčko.
A majčko dobiš tudi, če nisi Mobitelovec in prineseš star aparat?