sobota, 4. april 2009

Česa se vse spomnejo...zanimivo

Si predstavljate, da imate mobilca, ki skrbi za vaše zdravje?...Tudi jaz ne, pa vendar…Japonci so razvili telefon, imenovan Fitness Phone, ki rešuje težave s prekomerno težo in slabim zadahom. Telefon med drugim meri pulz, stres in maščobo v telesu, nudi pa tudi zdravstvene nasvete. Če v telefon močneje pihnete vam le-ta takoj sporoči če se morate poslužiti kakega žvečilnega gumija. Hihihihi…meni je ta »žepni dohtar« nekoliko smešna zadevca:)
Preberete si lahko na http://www.spletnenovice.net/mobitel-za-hujsanje-in-svez-zadah.html.

Da mobilna tehnologija res skrbi za naše zdravje potrjuje tudi naslednja pogrutavščina.

V Ameriki pa so veleumneži inštituta NanoSystem mobilnik prilagodili tako, da je omogoča testiranje krvi za HIV, malarijo in levkemijo. To jim je uspelo le z diodo LED, plastičnim svetlobnim filtrom in parimi žicami. Se pravi, da nam kmalu tudi k zdravnikom ne bo več potrebno hodit…ker vas verjetno zanima več vam posredujem še link: http://www.spletnenovice.net/preglej-vse-novice-2.html

Tehnologija se bo počasi res uveljavila na vseh področjih človekovega življenja. Če bo napredek res tak kot napovedujejo bo naša življenja vodila neka mičkena napravca (kot je na primer mobilnik)…kako bomo šele potem pazili na svoje »ljubljenčke«!

4 komentarji:

Mema pravi ...

Hahaha, a se ti ne zdi Sonja, da je pa tole že mal 2 much!??!! Kontrola zadaha in prekomerna teža... Ja, pa česa vsega se ti Japonci ne spomnijo... Naj naredijo še tacga,da ti vsakič, ko govoriš, mal make up popravi ...;);)

digi sonja pravi ...

Hihihi:)) Kontrola zadaha je top zadeva:) hihi
Mogoče bodo pa Japonci res pogruntali tudi takega, ki make up popravlja hihi:))

Mema pravi ...

Jah, kajpa če maš tolk slab zadah,da se še telefon neha s tabo pogovarjat...;))

Pa maš tudi kakšen podatek,kolk so jih že prodali?

digi sonja pravi ...

Boljše da se telefonu "zameriš" kot pa da na koncu dneva ugotoviš, da so se te ljudje cel dan izogibali:))) hihihi

Nism nikjer zasledila podatka o prodaji (sem še malo poguglala)..ni niti nujno da so ga že dali v prodajo:)