četrtek, 19. februar 2009

Nokia 5800 XpressMusic za glasbene privržence:)

Verjetno ste že pogruntali, da sem #1 fanica Nokie (ni blo ravno težko, hihih)… Na vsake toliko časa prebrskam njihovo slovensko spletno stran (http://www.nokia.si/). Tokrat sem našla nov Nokiin telefon, ki z velikim na dotik občutljivim zaslonom predstavlja veliko konkurenco Applovemu IPhonu.
Tud vizualno je zeeeelo podobn IPhonu.

Gre za pametni telefon, ki ima zaslon z ločljivostjo 640 x 360 slikovnih točk. Tu je tudi kamera z avtofokusom, dvojno LED bliskavico, ločljivostjo 3,2 slikovnih točk in lečo Carl Zeiss.
Tale napravca ima tudi HSDPA in WiFi, spomin pa je možno razširiti do 16 GB s spominskimi karticami microSD. Da ne bi zaostajala za Applovim telefonom, je Nokia 5800 dodala tudi GPS. Ker gre za multimedijski telefon, je opremljena tudi s standardnim 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke.

Na temle naslovu piše vse o tej Nokii: http://nokia5800.net/
Naša Nokiina spletna stran: http://www.nokia.si/play

S to Nokio so želeli povezati ljudi preko edine univerzalne stvari, ki je vsem blizu - glasbe. Nokia 5800 XpressMusic je ena izmed prvih naprav, ki podpira storitev Comes With Music, preko katere Nokia ponuja enoletni neomejen dostop do celotne zbirke Nokia Music Store.
Media Bar je posebna medijska vrstica oz. meni preko katerega lahko neposredno dostopamo do glasbenih in zabavnih vsebin, vključujoč priljubljene skladbe, videe in fotografije. Medijska vrstica ponuja tudi direktno povezavo do spleta in spletne izmenjave.

Ker Nokia 5800 XpressMusic podpira vsebine, ki jih je mogoče prikazovati z uporabo Flash predvajalnika, lahko uporabniki deskajo po celotnem spletu, in ne samo po posameznih delih. Kot dodatek Nokia 5800 XpressMusic ponuja celotno glasbeno opremo, vključujoč grafični regulator, 8GB spomina, ki omogoča shranjevanje do 6.000 skladb, 3,5 mm vtič ter podpira vse glavne digitalne glasbene formate. Vgrajeni “surround stereo” zvočniki ponujajo najmočnejši zvok, ki je trenutno na voljo v industriji mobilnih naprav.

Nokia se je očitno res izkazala…Kako me mika tale igračka!:)

0 komentarji: