sobota, 10. januar 2009

FLICKR je zakon!

http://www.flickr.com/ je spletno mesto namenjeno objavljanju foto in video posnetkov. Baje, da je novembra 2008 gostilo več kot tri bilijone posnetkov! Še zdaleč ni tako dolgočasna zadeva kot le objavljanje slik…omogoča nam ustvarjanje koledarjev, kartic, »foto knjig« in podobnih zadev. Kul ane?:)
Na Flickr se prijaviš tako, da najprej odpreš račun (e-mail account) na Yahoo.com. S tem e-mailom in geslom nato operiramo tudi na Flickrju. Takole zgleda moj novi kotiček na Flickrju:

Ter moja nova stvaritev:


Uploadanje fotografij je popolnoma preprosto…Desno zgoraj kliknem link »Upload photos« in enostavno dodajem slikce, ki jih imam že na računalniku. Lahko pa tudi z mobilca na Fickr (na svoj profil) direktno naložim fotke/posnetke.

Desno zgoraj (Mobile uploading tools) nam Flickr omogoča pošiljanje fotk/posnetkov na lasten profil preko e-maila, ki nam ga Flickr sam določi.
Prav tako pa nam Nokia omogoča direktno nalaganje fotk in videoposnetkov z mobilca na Flickr (http://www.flickr.com/nokia/). Najprej se je potrebno aktivirati na spletni strani http://share.ovi.com/, to sem storila na telefonu, da se pa tudi preko računalnika. V brskalnik na telefonu vpišem share.ovi.com/mobile, kliknem Sign up, nato vpišem uporabniško ime, geslo ter e-mail naslov. Na e-mail dobim kodo, ki jo vtipkam v polje (na mobilcu) in tako aktiviram račun. Vendar naj vas opozorim, da ta storitev ni omogočena vsem Nokiinim mobilcem!
Na primer, če želim neko svojo fotko poslati na Flickr preprosto na fotki najdem Options – Send – Post to web ter izberem Ovi account. Izberem kanal, kamor želim slikco poslati (Flickr). Preden pošljem lahko še izberem še ime slike, koga označim na sliki (tagging al kako se reče?) ter najdem Send in to je to:). Več o tem piše na: http://europe.nokia.com/A4388354

0 komentarji: