petek, 29. maj 2009

We have a winner…Zmagovalec ITAK Džafesta je skupina Escobars!


Predstavniki finalistov, družbe Mobitel in žirije:)

Skoraj 120 tisoč glasov oboževalcev s pomočjo ocen strokovne žirije so odločili, da si nastop na Hipodromu Stožice 7.junija zasluži skupina Escobars, ki so mimogrede zbrali več kot 10 tisoč glasov! :)

Natečaj ITAK Džafest se je pričel 6. marca in vse do 14. aprila je prispelo 97 prijav glasbenih skupin, posameznic in posameznikov. Nato se je 16. aprila začel prvi krog glasovanja, ki je trajal do 4. maja. Okoli 97 tisoč SMS-sporočil in strokovna žirija so odločili, da si mesto v 2. krogu zaslužijo trije najboljši: Sphericube, Hrošči in Eskobars.

Drugi krog je bil za skupine nekoliko težji, saj so morale skupine izpolniti 3 naloge, kjer je bila pod drobnogledom njihova kreativna žilica. Po objavi teh treh nalog so oboževalci lahko tudi glasovali.

Za prvo nalogo so morale glasbene skupine posneti pravi ITAK komad, v katerega so morale vključiti naslednjih 13 besed: ITAK, cirkus, slava, vrata, pot, muza, percepcija, trenutek, kliše, spektakel, stadion, totalno, katarza.

Pri drugi nalogi so finalisti ustvarjali videospote. Vsaka glasbena skupina je dobila vnaprej določeno pesem, za katero so morali posneti videospot. Na teli spletni strani si lahko pogledate filmčke, ki so ga pripravili naši zmagovalci:
http://dzafest.itak.si/natecaj

Za zadnjo nalogo pa so morali finalisti pripraviti 10-minutni posnetek svojega »zvezdniškega« življenja:)

Escobars so, kar se tiče kreativnega pristopa k vsem trem nalogam, najbolj izstopali, tako da je seštevek glasov strokovne žirije in oboževalcev prvo mesto prinesel skupini Eskobars! Jeeeeeeeeeeeeeej:)

Komaj, komaj že čakam spektakel Itak Džafest!!:) Mobitel se je z organizacijo res izkazal… da o vseh TOP izvajalcih sploh ne izgubljam besed:)

0 komentarji: