torek, 9. november 2010

Samsung Galaxy Tab

Mamo ga! 380gramska težko pričakovana napravca nudi brskanje po spletu kot na navadnem računalniku in uživanje v vseh oblikah multimedijskih vsebin na fensi 7-palčnem zaslonu. Omogoča neprestano komuniciranje preko elektronske pošte, glasovnih ali video klicev, pošiljanje SMS/MMS-e ali uporabljanje socialnih omrežij preko optimiziranega uporabniškega vmesnika. Poganja ga operacijski sistem Android 2.2 v slovenskem jeziku.

Osupljiv zaslon prinaša vznemirljive mobilne izkušnje za ogled filmov, slik, e-branje ali pošiljanje dokumentov. Galaxy Tab podpira najnovejši Adobe Flash Player 10.1 in tako praktično ogled vsake strani na spletu.


Samsungova aplikacija za e-branje, »Readers Hub«, omogoča hiter dostop do obsežne digitalne knjižnice, kjer se najde vse od klasične književnosti do najbolje prodajanih uspešnic ter referenčnega gradiva. Obenem Samsung odkriva »Media Hub« (portal filmov in video posnetkov) in »Music Hub« aplikacijo (dostop do široke palete različne glasbe).

S povezljivostjo 3G HSUPA, 802.11n Wi-Fi in Bluetooth 3.0 je Samsung GALAXY Tab izboljšal mobilne komunikacije uporabnikov. Video konference in potisna pošta na velikem 7-palčnem zaslonu omogočajo gladko in zmogljivo komunikacijo.

GALAXY Tab uporablja procesor Cortex A8 1.0GHz, ki je zasnovan tako, da omogoča izvrstno delovanje kjerkoli in kadarkoli. Obenem HD zaslon podprt z več kodeki (DivX, XviD, MPEG4, H.263, H.264 in drugimi) maksimizira izkušnjo multimedijske zabave.

Sprednja kamera omogoča video telefoniranje preko 3G, medtem ko zadnja kamera omogoča slikanje in snemanje. Posnetke lahko nato zlahka urejate, nalagate in delite z drugimi, vse z eno samo napravo.

Sem vidla da ima tole igračko tudi že Mobitel v svoji ponudbi.

Paaa šeee...Vsi, ki boste kupili tale Samsung Tab v okviru Mobitelove akcijske ponudbe boste lahko do konca letošnjega leta brezplačno uporabljali Mobilno TV preko prednaložene aplikacije za Android z odlično uporabniško izkušnjo (velja za osnovni paket Mobilne TV).

Prav tako lahko ob nakupu Tab-a lahko preizkusite tudi aplikacijo za potisno pošto Integral, ki omogoča takojšnjo dostavo e-sporočil (sporočilo se izpiše takoj ko ga prejmete - da vam ni več treba odpirati menija za sporočila in preverjati, ali si prejel novo e-pošto).

Vir:
http://www.dnevnik.si/novice/znanost/1042384895
http://www.mobitel.si/splosno/za-medije/sporocila/2010/11/08112010.aspx

19 komentarji:

Mema pravi ...

Tudi jaz sem že brala o njem na Gizmagu: http://www.gizmag.com/samsung-galaxy-tab-release-price/16918/ Ne morem verjet, da je tako hitro tudi pri nas...

Lilka pravi ...

Ne vem... če so tele tablični komunikatorji, ali kako se jim že reče, mišljeni kot naslednjiki knjig, se pri meni ne bodo prijeli.

Lilka pravi ...

Knjiga je knjiga, računalik pa računalnik.
Si ne morem predstavljati kako vzameš s seboj v banjo takle Tab... ;)

digi sonja pravi ...

hehe, tako kot "kaj nam bodo mobiteli" cca 10 let nazaj:)

Mema pravi ...

Jaz pa bi ga z veseljem naslednje leto vzela s seboj na morje, namesto gore knjig. Mi je všeč ideja, da imaš lahko s seboj vedno celo knjižnico.
Le ne vem koliko bi se ekran kaj vidlo, če bereš na plaži.

Lilka pravi ...

To pa imaš prav, Digi Sonja. Sicer se ne upiram IT novostim, samo papirnate knjige mi je pa kar malo žal...

digi sonja pravi ...

naši otroci bodo zagotovo vsi okoli hodili s tabi v rokah, če ne bodo takrat že kaj drugega pogruntali, me ta stari pa s knjigami:)

digi sonja pravi ...

ravno berem, da je samsung prodal že cca 600.000 Tab-ov...kr lepa številka

Lilka pravi ...

jap...
kaj pa pri nas, kej veš DigiSonja?

digi sonja pravi ...

nisem še nikjer zasledila..bi bla pa verjetno za slovenijo tudi kar lepa številka

digi sonja pravi ...

Mobitel ponuja Tab že za 1€
http://www.mobitel.si/akcije/samsung-galaxy-tab.aspx

Mema pravi ...

Sem vidla, ja, v paketu Internet neomejeno z Izbiro NAJNAJ 20. A pa je tako poceni samo v internet paketih? Jaz ga že imam ;)

Mema pravi ...

A katera ve kako obstojni pa so tile screeni?

digi sonja pravi ...

ta samsungov screen je baje zaščiten z gorilla glass steklom (ki je bolj odporno na udarce kot navadno steklo/plastika)..

Lilka pravi ...

Mema, tukaj si lahko prebereš več o Gorilla Glass-u: http://www.corninggorillaglass.com/#featured-products

digi sonja pravi ...

družinica se širiii

http://www.mobisux.com/articles.php?ubb=open&document_id=1281

Mema pravi ...

Mini je ful bolj cute od velikega brata.

Lilka pravi ...

Se strinjam.

digi sonja pravi ...

jap:)