torek, 15. december 2009

Nova igračka na vidiku!:)

Mobitel v svoji ponudbi kot prvi slovenski mobilni operater predstavlja že napovedani pametni mobilni telefon Samsung Omnia II z operacijskim sistemom Windows Mobile 6.5. V Mobitelovi ponudbi je kot darilo uporabnikom priložena še spominska kartica 4 GB s prednaloženim novim albumom priljubljenega Robbija Williamsa.



Pametni mobitel z operacijskim sistemom Windows Mobile 6.5 v Mobitelovem 3,5 G omrežju poskrbi za izvrstno izkušnjo pri uporabi e-pošte in svetovnega spleta, do katerega lahko uporabniki dostopajo tudi prek omrežja WLAN. Pri tem se da operacijski sistem nadgraditi v slovenski jezik.

Uporaba Facebooka, Twitterja, Planeta in drugih spletnih stičišč je res enostavna. Za hitri dostop se lahko uporabi stransko vrstico Widget na namizju.

V pomoč uporabnikom spri so tudi urejevalnik dokumentov Word in Excel ter pregledovalnik dokumentov PowerPoint in Adobe PDF.

Lahko omenim še, da ima tale napravca kamero v ločljivosti 5 milijonov pik ter da ima kar 8 GB pomnilnika ter razširitveno spominsko mesto. Fotografije in druge zabavne vsebine se lahko prenaša med različnimi napravami s pomočjo bluetootha ali DLNA-ja (Digital Living Network Alliance).

Vir:
http://www.mobitel.si/splosno/za-medije/sporocila/2009/12/04122009.aspx

3 komentarji:

Mema pravi ...

Poznam kar nekaj ljudi, ki ima Omina I-ko, pa so precej nezadovoljni. No, kakorkoli, morda bo tale II. kaj boljša.

digi sonja pravi ...

Frendica je imela Omnio I..ful je jamrala da ima slabo baterijo - da zdrži samo dva dni. Pa smešno je to, da je palčka za pisanje in brskanje po menijih privezana na tel - kot obesek:) nekoliko neuporabno:)

Unknown pravi ...

Brez zamere, amapk ta frendica, ki je jamrala nad baterijo je kvasila bedarije. Od vseh WinMo 6.1 touchscreen telefonow na trgu je ravno Omnia edina, ki ima resnično močno baterijo. Večina ima 1100mAh ali še slabše, medtem ko je Omnia za časa izida edina imela 1500mAh baterijo, enako velja za Omnio2. Odkar sem jo nadgradil na 6.5 mi pri minimalni uporabi zdrži 16dni, normalni 9dni in pri ekstremni 4dni (video streamin preko wifija).
Palčke ti ni treba uporabljati, visi pa zato ker je Samsung mislil, da uporaba palčke ne bo potrebna, samo tu leži krivda na poraznem vmesniku Windows Mobile. Prvih 10000 Omnij sploh ni imelo palčk priloženih, šele kasneje, ko so spoznali kako porazen je WindowsMobile je Samsung pričel prilagati med osnovi paket telefona palčk. Tisti, ki so pa kupili Omnio med prvimi je pa Samsung sam poslal po pošti palčke.