sobota, 28. november 2009

LIFFe in Itak Filmfest

Mobitel je letos že tretjič izvedel Itak Filmfest:) Gre za tekmovanje v filmih, posnetimi z mobilci (letos prvič v sodelovanju z Modrim zobom in Nokio). Glavna tema letošnjega Itak Filmfesta je bila takojšnjost v digitalnem komuniciranju, s čimer se ja aktualizirala možnost filmskega ustvarjanja z mobilnikom.

Skladno z letošnjo novostjo je Itak Filmfest povabil k tekmovanju za kar dve glavni nagradi: veliko nagrado Itak, ki je bila podeljena na zaključni podelitvi festivala LIFFe, in veliko nagrado Modri zob, ki je bila podeljena na zaključni slovesnosti Itak Filmfesta. Poleg tega pa so se lahko filmski ustvarjalci v okviru Itak Filmfesta potegovali za nagrade v še treh kategorijah, in sicer »Dokumentarec« (dokumentarni filmi na temo moderne romantike v času družabnih medijev), »Rimejk« (filmi z lastno interpretacijo slavnih filmskih prizorov) in »Videospot« (predlogi videospota za pesem Mister Yuppie skupine Lollobrigida).

Na natečaj je prispelo kar 72 posnetkov!

Veliko nagrado Itak je dobil Domen Konda z naslovom Slovenski film

(kaj naredi tipičen slovenski film? Hehehe huda ideja)

Veliko nagrado Modri zob pa je dobil Mark Pirc, film, ki prikazuje kako različne generacije uporabljajo mobilne telefone, je naslovil Mobitel skozi generacije.


Zanimivo!:)

Zmagovalce v ostalih treh kategorij pa si lahko pogledate na http://filmfest.itak.si/natecaj.

Mobitel je sicer izven Itak Filmfesta podelil še eno nagrado - vodomec družbe Mobitel, ki ga je prejel hrvaški film "Črnci".


Vir:
http://www.mobitel.si/splosno/za-medije/sporocila/2009/11/23112009.aspx

2 komentarji:

Mema pravi ...

Poznam kar nekaj ljudi, ki ima Omina I-ko, pa so precej nezadovoljni. No, kakorkoli, morda bo tale II. kaj boljša.

Mema pravi ...

Upps, hihi, tale komentar pa ne paše semle ...sorči!