ponedeljek, 28. februar 2011

Radar hunter

Baje je Nokia prevzela podjetje Trapster, ki je približno dve leti nazaj razvilo storitev za opozarjanje na policijske radarje, kontrole prometa in ostale akcije preverjanja udeležencev v prometu.

Storitev Trapster deluje na način, da uporabniki s pritiskom na gumb ali brezplačnim klicem opozorijo na »nevarnost«. Mobilci ostalih uporabnikov, ki se tej lokaciji približujejo, samodejno prejmejo opozorilo (začnejo zvoniti ali kako drugače opozarjati), tako da ostali vozniki vedo, da morajo prilagoditi svojo hitrost in vožnjo ali pa se recimo kaki lokaciji izogniti).

Storitev bo verjetno brezplačna za vse, ki uporabljajo navigacijo Nokia Ovi Map, saj bo Nokia bo storitev Trapster »vgradila« v kartografski sistem NAVTEQ. Storitev Trapster je že na voljo za pametne mobilne telefone Andoroid, Windows Mobile, Apple in RIM (BlackBerry) ter navigacijske sisteme Garmin in TomTom. Dosegljiva je na spletni strani http://trapster.com/.

Vir: www.racunalniske-novice.com

4 komentarji:

digi sonja pravi ...

bejbike tole si poglejte..hahah
http://www.youtube.com/watch?v=rTUwqxHpXMY&feature=player_embedded#at=11

Lilka pravi ...

buahahahahaha! :D

digi sonja pravi ...

a ni dobr:) kako se razmetava cjooo:)

Mema pravi ...

hahaha, tudi jaz sem se nasmejala. na koncu je še bolj smešno. še moj dragi je užival (in navadno nama niso smešne ravno iste stvari ;) ).