petek, 9. julij 2010

Working with documents…na Androidu

Nekateri telefoni imajo funkcije za pregledovanje in upravljanje z dokumenti že prednameščene, aplikacij namenjenih temu je pa tudi že kar nekaj..marsikomu bodo te aplikacije prišle še kako prav:

Ena izmed aplikacij je Documents to go. Brezplačno se lahko pregleduje le Word in Excel.
Za pregledovanje PDF-jev in dokumentov v Powerpointu ter za urejanje Word-ov in Excel-ov je potrebno doplačati. S to aplikacijo si lahko ogledamo tudi komentarje.

Potem je tu GDocs (Google Documents), vendar omogoča le pregledovanje dokumentov. GDocs trenutno ne deluje najbolj pravilno. V osnovi naj bi GDocs omogočil preprost dostop do dokumentov, ki jih imaš shranjene v Google Documents, urejanje teh dokumentov in prenos na novo ustvarjenih dokumentov v Google Documents, vendar pa je funkcionalnost trenutno omejena na odpiranje in urejanje besedilnih dokumentov, ki se že nahajajo v Google Documents. Dokumente, ki jih ustvarimo z GDocs, lahko nato sicer pošljemo po e-pošti, ne moremo pa jih naložiti v Google Documents. Baje bodo te težave kmalu odpravljene.

Adobe Reader lahko uporabljajo le tisti mobilci z Androidom 2.1. ali višjim…
V primerjavi z aplikacijo PDF Viewer, pa mu manjkata dve funkciji: iskanje in pojdi na. Pri pregledovanju večjih PDF-jev bi bilo to zelo dobrodošlo:)

Vir

0 komentarji: