sobota, 19. september 2009

Z Moneto na avtobus

Verjetno že veste, da se v prestolnici od nedavnega plačuje prevoz prek plačilnih terminalov s kartico Urbana (kar je mimogrede dooosti boljši sistem kot prejšnji s tistimi starimi socialističnimi kartami).

Z uvedbo plačilnih terminalov se je uvedla tudi možnost plačevanja z mobilcem. Vožnjo plačamo tako, da pokličemo 1899 in mobilca približamo terminalu pri vhodu avtobusa. Nato dobimo potrditveni SMS »Obvestilo o nakupu vozovnice LPP. Cas: 15.09.2009 12:00:00 Vrednost: 0,80 Terminal: 12345«, ki ga hranimo do konca vožnje.

Cena vozovnice LPP je 80 centov, pri plačilu z Moneto pa prejmemo virtualni žeton kot enkratno vozovnico, brez možnosti nadaljnjega prestopanja. Ob nakupu več vozovnic je treba voznika opozoriti, da na terminalu označi ustrezno možnost, postopek plačila pa ostaja enak.

Glede na to, da se na vsake toliko časa peljem z avtobusom in velikokrat pozabim svojo Urbano doma je tole zame zelo uporabno. Bom prakticirala!:)

Vir:
http://www.siol.net/tehnologija/telekomunikacije/2009/09/z_moneto_na_ljubljanski_mestni_avtobus.aspx
http://www.mobitel.si/splosno/za-medije/sporocila/2009/09/18092009.aspx

2 komentarji:

Mema pravi ...

Krasna zadeva, zame sicer ne pride v poštev, ker se ne vozim z avtobusom :). Imam pa predlog: naj uvedejo še plačilo parkirnine z moneto. Meni vedno zmanjka drobiža, ko ga najbolj potrebujem. :)

digi sonja pravi ...

Ej baje da bo kmalu mogoče plačevati tudi parkirnino z Urbano...ko se bodo enkrat terminali menjali/postavljali nam plačevanje parkirnine z Moneto ne uide:) pomoje:)