ponedeljek, 6. junij 2011

Google Wallet in Offers

Gre za nove dve storitvi, ki bosta kmalu omogočili mobilno plačevanje s tehnologijo NFC (angl. Near Field Communication – omogoča brezžično izmenjavo podatkov na razdalji krajši od štirih cm, več si lahko preberete tule)

Google Wallet bo sprva tesno na voljo le v ZDA. Edini telefon ki bo najprej na voljo z Googlovo denarnico bo Nexus S – Mobitel ga ima tudi v svoji ponudbi.

V sodelovanju s podjetji Citi, MasterCard, First Data in Sprint bo Google naš telefon spremenil v denarnico, ki bo omogočala enostavno in hitro plačevanje. Hkrati bo Googlova denarnica preko storitve Google Offers zmožna zbirati tudi različne kupone za popuste in kartice zvestobe za sodelujoča podjetja.

Google Wallet bo sprva možno povezati z MasterCard kartico banke Citi in Google Prepaid Card, ki jo bo možno napolniti s katerokoli kreditno kartico. Plačevanje pa bo možno na mestih, ki že podpirajo sistem MasterCard PayPass (MasterCard plačilne kartice z NFC čipom).

Za varnost in zasebnost naj bi bilo dobro poskrbljeno zagotavlja Google (na primer, druge aplikacije en bodo imele dostopa do podatkov o naši kreditni kartici v Googlovi denarnici; za potrditev transakcije bo obstajala PIN številka)

Vprašanje kdaj bosta ti dve stortivi na voljo na slovenskih tleh…zaenkrat nam se nam še ni potrebno odreči starim denarnicam:)

Vir:
http://tehnik.mobitel.si/

3 komentarji:

Mema pravi ...

Sliši se ql - potem bodo nujne stvari za v torbico samo še: mobitel in ključi :)

Lilka pravi ...

Ampak - priznajmo sploh za nas - tudi nevarno! ;)

digi sonja pravi ...

ah kolko stvari je "nujnih" ki pristanejo v torbici:)