nedelja, 16. avgust 2009

NOKIA IN MICROSOFT….ZAVEZNIKA:)

Da bodo kaj kmalu naši mobilci postali pravi osebni računalniki ter da mobilna tehnologija ostro napreduje priča zavezništvo Microsofta in Nokie v okviru katerega bosta sodelovala pri razvoju in trženju rešitev za mobilno storilnost.

Microsoft bo Nokii in njenim »pametnim telefonom« zagotavljal aplikacije za mobilno storilnost, komunikacijo in sodelovanje.

»Pri zagotavljanju brezhibne in integrirane izkušnje storilnosti na mobilni napravi je Microsoft pravi partner,« je povedal Kai Öistämö, izvršni podpredsednik podjetja Nokia. »Z Microsoftom bomo razvijali nove in inovativne uporabniške izkušnje za uporabnike tako v malih kot v velikih podjetjih.«

Microsoft in Nokia bosta takoj začela skupaj načrtovati, razvijati in tržiti rešitve za povečanje storilnosti. Na napravah podjetja Nokia z operacijskim sistemom Symbian bodo na voljo aplikacije Microsoft Office Mobile. Rešitve bodo na voljo za širok nabor naprav, najprej pa jih bo mogoče dobiti na napravah Eseries, ki so specializirane za poslovno rabo.

Nove funkcionalnosti, ki bodo na voljo uporabnikom, so:
• aplikacije Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel in Microsoft OneNote;
• takojšnje sporočanje in informacije o prisotnosti, ki jih zagotavlja Microsoft Office Communicator Mobile;
• dostop do internih spletnih strani na strežniku Microsoft Office SharePoint Server;
• upravljanje mobilnih naprav s programsko opremo Microsoft System Center.

Vir: http://www.mobile.si/articles/microsoft-in-nokia-zaveznistvo.html

0 komentarji: